Almelo’s Mannenkoor en sopraan Armanda ten Brink

Koor met schat aan ervaring komt naar Delden en zij komen niet alleen!

Het gaat om het Almelo’s Mannenkoor, een traditioneel mannenkoor dat is opgericht op 6 januari 1918. Vanaf de oprichting tot heden zingen Almelose mannen de “sterren van de hemel” en in de bijna 105 jaren heeft het koor zich ontwikkelt tot een hechte vriendenclub. Het Almelo’s Mannenkoor is een koor voor zangers van alle gezindten.

Dit is o.m. merkbaar in de keuze van het repertoire, waarin voor de profane zang een hoofdrol is weggelegd. Maar ook lied, operette, algemene religieuze zang en werken van hedendaagse populaire componisten maken deel uit van het huidige repertoire. Evenals vele mannenkoren in Nederland heeft ook het Almelo’s Mannenkoor te maken met het fenomeen “vergrijzing”. Dat nieuwe leden van harte welkom zijn, spreekt voor zich!

Het AMK komt iedere dinsdagavond om 19:30 uur in repetitie bijeen in het Wijkcentrum De Driehoek aan Jan Tooropstraat 27, 7606 JS in Almelo en staat onder leiding van Nick Moritz. Piano/vleugel begeleiding Han Kolthof.

Het Almelo’s Mannenkoor zal een optreden gaan geven samen met sopraan Armanda ten Brink. Armanda is een veelzijdige zangeres en dat is te zien aan haar staat van dienst in de wereld van muziek en theater. Zo was zij solistisch te bewonderen in o.a. Het Requiem van Mozart en de Petite Messe Solenelle van Rossini, de Exultate Jubilate, de Misa Criolla van Ramirez, Gloria van Vivaldi, Te Deum van Charpentier, der Schöpfung van Haydn, maar ook bij werken als De Dreigroschen Oper van Kurt Weill of de Carmina Burana van Carl Orff, maakte als pianist, zangeres en als dirigent concertreizen naar Duitsland, Oostenrijk, Polen, Italië, Spanje, Engeland, Canada en bracht in Brazilië en Chili een compilatie uit haar succesvolle theatervoorstelling over de muziek en het leven van Edith Piaf.

Zij verwierf mede faam vanwege haar optredens met o.a. Berdien Sternberg, Eline Harbers, Claudia Patacca, Esther Pierweijer, Ernst-Daniël Smid, Grzegorz Stachowiak , Palle Fuhr Jørgensen, Marco Bakker, Ben Cramer, Jan Vayne,Thijs van Leer, maar ook popbands als Scrumm en Boh Foi Toch en speelde absurdistische gastrollen in theater en muziekspektakels als “Napoleon” en “Vaticaan op stelten”.

Daarbij is Armanda een gevierd  dirigent van uiteenlopende werken waaronder de Carmina Burana, The Peacemakers, Mass of the children, die Krönungsmesse,The Messiah en de Johannes Passion, theaterproducties als Trial by jury, Carmen,Jesus Christ Superstar, Les Miserables, Pyamagame, Oklahoma, Kiss me Kate, Titanic en spektakels als de Night of the Voice en Musicals in Concert.

Kees Hof