Armonia-orkest en Twents Jeugd Harmonie Orkest

Het Armonia-orkest en Twents Jeugd Harmonie Orkest (TJHO) treden wederom op tijdens het Cultureel Straatfestival Delden.
Armonia is een eigentijdse en eigenwijze muziekvereniging: samen werken de leden met plezier aan muziek. Met maar liefst vijf orkesten onder haar dak biedt Muziekvereniging Armonia muzikale uitdaging en speelplezier voor velen. Van jong tot oud, van piccolospeler tot slagwerker, van beginner tot bijna profmuzikant: voor iedereen is er plek, ieder orkest heeft zijn eigen karakter.
Tijdens het Straatfestival Delden zullen dit jaar twee van de orkesten van Muziekvereniging Armonia optreden, namelijk het Armonia-orkest en het Twents Jeugd Harmonie Orkest (TJHO). Het Armonia-orkest bestaat uit volwassenen die een gevarieerd repertoire met verrassende en afwisselende muziek spelen. Het huidige orkest telt 65 leden, repeteert één keer per week op maandagavond en heeft diverse optredens per jaar bij verschillende gelegenheden. Iedere vier jaar wordt er een muziektheaterproductie gemaakt. Daarnaast houdt het Armonia-orkest repetitieweekenden en concertreizen.
Wat het jeugdorkest TJHO typeert is de combinatie van plezier hebben in het samen muziek maken en plezier hebben buiten de repetities om. Het is een jong, swingend orkest dat talent, kwaliteit en jeugdig enthousiasme uitstraalt. In het orkest zitten 75 leden in de leeftijd van 14 tot 23 jaar. De leden worden ongeveer vier keer per jaar uitgedaagd door concerten te geven op een behoorlijk muzikaal niveau. Daarnaast streeft het orkest ernaar om één keer in de twee jaar een muziektheaterproductie uit te voeren.
Beide orkesten bestaan uit leden die enorm genieten van het samen musiceren en kijken er dus naar uit er ook bij het Straatfestival Delden weer een feestje van te maken!

Kees Hof