Bijdrage van Rabobank ‘noodfonds’ en Cogas voor Cultureel Straatfestival

Vanwege de coronacrisis en de onzekerheid rond de organisatie van evenementen – tot 1 september gaan in ieder geval alle vergunningplichtige evenementen niet door –  heeft ook het Cultureel Straatfestival het moeilijk. Wij zijn voor de organisatie volledig afhankelijk van sponsoren. Wij zijn als bestuur dan ook zeer verheugd met u te kunnen delen dat we zowel van de Rabobank Centraal Twente als van de Cogas een mooie financiële bijdrage hebben toegekend gekregen voor het Cultureel Straatfestival Delden 2020. Zij zullen ons met een bijdrage ondersteunen om realisatie van ons Straatfestival mogelijk te maken, wanneer dat na 1 september mag en ook verantwoord is te organiseren.

Rabobank Coöperatief Fonds

De Rabobank Centraal Twente wil in deze bijzondere en hectische tijd door de coronacrisis hulp bieden aan verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven via het Rabobank Coöperatief Fonds. Een bijdrage dient er toe om de continuïteit van onder meer stichtingen – zoals de onze – te ondersteunen in deze vreemde tijden. Het Cultureel Straatfestival Delden heeft een bijdrage ontvangen uit het Rabobank Coöperatief Fonds als bijdrage om alsnog het Straatfestival te kunnen organiseren, óf wel als bijdrage in de continuering van het Straatfestival naar komende jaren, wanneer het toch geen doorgang kan vinden. Wij zijn de Rabobank Centraal Twente zeer dankbaar voor deze mooie bijdrage!

Cogas Cultuurfonds

Ook van het Cogas Cultuurfonds mogen we voor het Straatfestival 2020 een financiële bijdrage ontvangen. Deze bijdrage blijft staan voor de organisatie van volgend jaar, ook wanneer het Straatfestival in 2020 geen doorgang kan vinden. Wij danken de Cogas ook hartelijk voor hun bijdrage!

Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen heeft het kabinet besloten dat alle vergunningplichtige evenementen tot 1 september niet plaats mogen vinden. Ons Straatfestival is gepland op 20 september, dus vooralsnog niet officieel afgelast. Een veel gehoorde vraag (ook bij ons zelf) is of het Straatfestival doorgang kan vinden. Want ook áls evenementen na 1 september weer georganiseerd mogen worden, dan weten we niet of we binnen eventueel geldende beperkingen wel een passend en verantwoord festival kunnen én willen organiseren. Het bestuur van het Cultureel Straatfestival Delden heeft besloten om voor 1 juni a.s. een definitief besluit te nemen over het al dan niet door laten gaan van het Straatfestival in 2020.

Marjolein Pigge

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.