Helaas …. Dit jaar toch geen Straatfestival.

Het bestuur van het Cultureel Straatfestival Delden heeft een vervelend besluit moeten nemen. Ons Straatfestival, dat jaarlijks plaats vindt op de 3e zondag van september, wordt ook dit jaar weer een jaar uitgesteld, tot september 2022.

In de maand juni was het bestuur nog vol optimisme om het Straatfestival in september te kunnen laten plaatsvinden. Echter, de nieuwste strengere Corona-maatregelen maken dat we naar verwachting in september nog geen open en vrij toegankelijk Straatfestival kunnen organiseren, zoals we dat gewend zijn. Wij willen graag een vrij toegankelijk festival organiseren waarbij de bezoekers vrij kunnen bewegen om te genieten van kunst, boeken, muziek en straattheater. Dat kan niet onder de huidige maatregelen en we verwachten ook niet dat het in september volledig zonder maatregelen kan zijn.

Het Straatfestival is een eendaags evenement. De maatregelen die de organisatie, die bestaat uit een beperkt aantal vrijwilligers, moet nemen in verband met corona zijn niet uit te voeren. Dat betekent dus dat we de 25e editie van het Straatfestival moeten uitstellen tot de 3e zondag in september van 2022. Helaas voor de kunstenaars, boekenverkopers, muzikanten en straattheater artiesten maar vooral ook het publiek, wat we moeten teleurstellen.

Het bestuur is optimistisch en hoopt er alsnog volgend jaar een spetterende lustrum editie van te maken. We hopen jullie te zien op zondag 18 september 2022 in het centrum van Delden!

Marjolein Pigge